Lago Maggiore

Stresa

Op zo’n 11 kilometer van Verbania kan men Stresa opmerken. De grandeur neemt hier een andere vorm aan. Hier heeft men een prachtig zicht op de Borromeïsche eilanden. Personen die het niet leuk vinden om te vertoeven op een boot, kunnen best hier opstappen. De vaartocht neemt hier slechts enkele minuten in beslag. Men kan als het ware perfect zwemmen naar de eilanden. Wij namen de fiets en reden van Verbania naar Stresa. De rit was best gemakkelijk en ongeveer 40% van de rit verliep over fietspaden. Volgende zaken kan men doen in de stad:

  • Hier start de klim naar de Mottarone. In centrum Stresa volg je de bordjes met de naam van de berg. Men kan ook de kabellift gebruiken. Deze ligt iets buiten het centrum. Met de wagen kost de rit zo’n 9 euro. We spreken namelijk over een tolweg.
  • Er loopt een mooie promenade langs het meer. De goed onderhouden tuinen zijn vaak eigendom van de statige hotels. Hier kost een kamer een hoop geld. Absolute luxe zijn vaak de kernwoorden van de kamers. Eens de promenade afwandelen is de boodschap. Onderweg kan men de luxe bewonderen. Ook een terrasje hoort bij de mogelijkheden. Enerzijds heeft men zicht op de prachtige hotels en anderzijds kan men de wereldberoemde eilanden bewonderen.
  • Met de boot naar Isola Bella varen kost hier een euro of 5 en de tocht neemt maar enkele minuten in beslag. De botanische tuin en het paleis op dit toeristische eiland is weergaloos. Eventueel kan men ook de andere eilanden bezoeken middels een rondvaart.

Ook het centrum van de stad is een wandeling waard. Het is geen grootste kern, maar eens slenteren langs de winkels kan geen kwaad. Het spreekt ook voor zich dat hier wat luxueuzere, duurdere winkels zijn gevestigd.