Lago Maggiore

Isola Bella bezoeken in Italië

Bij de zoektocht naar de mooiste zaken rondom het Maggioremeer is de kans groot dat telkenmale de Borromeïsche Eilanden worden vermeld in de top 3. Eigendom van een steenrijke familie en tegenwoordig is het een toeristische attractie. Voor ongeveer 17 euro kan men het paleis en de botanische tuin ontdekken. Superlatieven kunnen deze plek niet beschrijven. Het is paradijselijk mooi.

Tips

  • In Verbania kan men een gigantische taxiboot nemen richting de eilanden. Wat ons betreft is het beter om eerst zelf naar Stresa te rijden (11 kilometer verder) en daar de boot te nemen richting de eilanden. Men kan dan eerst genieten van de stad Stresa. De eilanden liggen vlak voor de stad. Een boottochtje van 5 minuten (en 4,5 euro) later en men meert aan op Isola Bella.
  • Op een hoogte van 800 meter kan men de Giardino Botanico Alpinia aantreffen. Deze tuin passeert men bij het beklimmen van de Monte Mottarone. Zeker eens halt houden indien je beslist om de berg te beklimmen. Er is een zalig panoramapunt aanwezig en men heeft er een mooi zicht op de drie eilanden en het meer in het algemeen.
  • Er zijn eigenlijk drie eilanden, maar Isola Bella staat gekend als het mooiste. Met zo’n naam is dat niet zo verwonderlijk. De entree van het kasteel en de botanische tuin bedraagt 17 euro per persoon. Indien men beslist om ook de bezienswaardigheden van de andere eilanden te bezoeken, dan kan men een gezamenlijk ticket aanschaffen. Denk dus op voorhand na of het bij dit ene eiland blijft, of er later ook nog eens naar de andere eilanden wordt gevaren.