Lago Maggiore

Waar verblijven en overnachten

Het Lago Maggiore beslaat een gigantisch oppervlak. Zo’n 66 kilometer qua lengte en het meer ligt voor zo’n 20% in Zwitserland (het noorden). De vraag is dan natuurlijk: waar boek ik dan het best een accommodatie in het kader van een vakantie? Het is namelijk de bedoeling om in de buurt van een hoop hoogtepunten te vertoeven. Op die manier kan men gemakkelijk uitstappen plannen en dit zonder al te veel kilometers af te leggen. Vergeet niet dat de weg rond het meer in het hoogseizoen vaak verzadigd is. De weg is smal en bochtig. De gemiddelde snelheid ligt er vaak een stuk lager dan de aangegeven 50 en 70 kilometer per uur. In die context is het soms beter om minder kilometers af te leggen tijdens de vakantie.

In dit artikel stellen we enkele verblijfsplaatsen voor en we melden ook meteen welke uitstappen men kan organiseren. Bij het boeken van een bed is het altijd handig om de ligging eens op te zoeken. Er zijn nu eenmaal plaatsen die wat interessanter zijn. Vergeet niet dat dit ook deels een persoonlijke kwestie is. Hoog boven het meer geniet men van een prachtig panorama en vaak kan men daar in alle rust verblijven. In de grotere steden aan het meer is het in de zomer vaak druk. Het hangt dus een beetje af van wat er wordt verwacht van de trip.

Bekijk de kaart van het meer Maggiore en vind alle verblijfsplaatsen aan dit Italiaanse meer >>>

Verbania

Na wat opzoekingswerk besloot ik om een appartement in de regio van Verbania te zoeken. Het is de grootste industriële en commerciële stad aan het meer. De stad op zich is niet echt speciaal, maar de ligging is de grootste troef. Men kan er wel een hoop restaurants vinden en ook wat grotere warenhuizen. Vooral dat laatste is interessant. De grotere warenhuizen worden in het hoogseizoen drukbezocht door toeristen.

Verbania ligt aan de westkant van het meer, ongeveer halverwege. Aan de stad kan men een soort van zijarm van het meer opmerken. Het is hier dat men de 3 Borromeïsche eilanden kan opmerken. Men kan de belangrijkste bezienswaardigheid van de streek dus altijd aanschouwen. Men kan er ook een overzetboot nemen richting Laveno, naar de andere kant van het meer. We rijden je aan om de pagina bezienswaardigheden van Lago Maggiore eens door te nemen. Een hoop activiteiten vinden in de onmiddellijke omgeving plaats.

Stresa

Personen die houden van iets meer luxe kunnen hun toevlucht nemen tot Stresa. De stad straalt grootsheid uit. Hier kan men de drie eilanden pas echt goed waarnemen. Ze liggen namelijk vlak voor de stad. De gigantische barokke hotels met de mooie tuinen hebben wellicht een prachtig uitzicht. Neem aan dat de kamers hier niet spotgoedkoop zijn. Stresa op zich is ook een heerlijk kuierstadje met flink wat souvenirwinkeltjes. Deze stad ligt op amper 11 kilometer van Verbania en bijgevolg geldt ook hier de centrale, goede ligging.

Waar is het nog interessant?

De twee bovengenoemde plaatsen genieten van een centrale ligging en dat maakt het maken van daguitstappen best gemakkelijk. Men kan ook perfect op een andere plek logeren en er een leuke tijd beleven, maar we raden je altijd aan om met enige voorkennis van zaken af te zakken richting het meer. Niet alle Italianen die werkzaam zijn in de horeca kunnen vreemde talen spreken en dan kunnen ze toeristen ook geen wegwijs maken in de omgeving. Zelf wat opzoekwerk verrichten en interessante plekken aanduiden op een kaart is een goede start. Veel hangt af van de reisperiode. Personen die voor een langere periode wensen te reizen naar Noord-Italië kunnen hun reis opsplitsen en op meerdere plaatsen logeren.

Vakantie boeken? Bekijk zeker het aanbod bij TUI.be / TUI.nl