Lago Maggiore

Vakantie

Op vakantie vertrekken, het is altijd een heugelijk gebeuren. Voornamelijk in het hoogseizoen treken een hoop Belgen naar andere oorden. Per vliegtuig, per boot, per wagen en per trein vertrekken de toeristen naar alle uithoeken van de wereld. De wereld is klein en het altijd verlofdagen is altijd te weinig. Keuzes moeten worden gemaakt. Je kwam op deze site terecht omdat er interesse is in het bezoeken van Italië, de Noord-Italiaanse meren. Wat ons betreft zeker een leuke bestemming. Heerlijk klimaat, de nabijheid van water, een hoop bezienswaardigheden en dan ook nog eens prachtige natuur rondom het meer. Hoogtijd om dat eens met eigen ogen te aanschouwen.

Vakantie aan het Lago Maggiore

Noord-Italië telt een hoop meren. Lago Maggiore is één van de bekendere en grotere meren. Een hoop vakantiegangers verkennen de streek rondom het meer in het hoogseizoen. Het is een geliefkoosde bestemming onder de toeristen en dat omwille van een hoop redenen. Laten we er een paar opsommen:

De sportievelingen

Italië is een echt fietsland. We geven toe dat de wielerinfrastructuur tegenwoordig nog wat tekortschiet aan het Maggioremeer, maar de toekomst is rooskleurig. Ambitieuze plannen inzake fietspaden en promenades beloven beterschap. Gevaarlijk fietsen is het er niet. Uiteraard moet men zich ook hier aan de verkeersregels houden. Direct na het verlaten van de weg rond het meer zijn er eigenlijk geen vlakke stukken meer. Het hoogtepunt voor de fietsers is de Monte Mottarone. 22 kilometer, 1200 hoogtemeters en eenmaal boven kan men genieten van een prachtig panoramazicht.

Zwemmen en wandelen zijn ook mogelijkheden. Rust opzoeken kan men in nationale parken rondom het meer. De natuurpracht van de regio is zeker het verkennen waard.

Gezellige stadjes 

Grootsteden zijn er aan het meer niet. Uitstappen richting grootsteden Milaan en Bergamo zijn wel populair. Aan het meer kan men een hoop gezellige plekjes opmerken. Sommige zijn wat interessanter dan andere, maar alles bezoeken tijdens een weekje vakantie is onmogelijk. Probeer op voorhand even het feestprogramma te raadplegen. In het hoogseizoen zijn er een hoop festiviteiten en deelnemen aan enkele is altijd leuk. Op de pagina ‘bezienswaardigheden’ kun je al enkele steden waarnemen.

Vakantiesfeer

Italië is een heerlijk vakantieland. Er heerst ook een leuke sfeer rondom het meer. Qua hoogtepunten en activiteiten zijn er voldoende zaken om te verkennen. In het hoogseizoen en ook voor en na dit toeristische seizoen kan men een heerlijk klimaat opmerken. Een verfrissende duik nemen in het meer is dan altijd aangenaam. De regio kenmerkt zich door veelzijdigheid.

Rondreis met de auto

Met de auto rond de Italiaanse meren rijden is zeker aan te raden. Zo kan je in je eigen tempo alles zien en zelf bepalen wat je wilt zien.

Hier beschrijven we in detail een vakantie met de auto en onze rondreis langs de Italiaanse meren.

Enkele overtuigende vakantiefoto’s

Beelden zeggen meer dan woorden en bij deze dan wat prachtige plaatjes van het meer en de omgeving. Hoogtijd om dit moois met eigen ogen te aanschouwen.

U begrijpt het! Een vakantie aan het Lago Maggiore staat garant voor een veelzijdige trip. We raden je dan ook aan om de praktische tips op deze site eens door te nemen. Een volledige reisplanning samenstellen op voorhand is absoluut niet nodig. Wel is het een goede zaak om met wat voorkennis te vertrekken richting Italië. Op die manier ben je in staat om het maximale uit de trip te halen.

Vakantie boeken? Bekijk zeker het aanbod van TUI.be / TUI.nl