Lago Maggiore

Reisgids

Bij het plannen van een vakantie is het noodzakelijk om wat informatie door te nemen. In het kader van een reis richting de Italiaanse meren is dit niet anders. Veelal kijkt men dan wat rond op het wereldwijde web en zal men wat algemene informatie doornemen. Papieren reisgidsen hebben reeds lange tijd plaats gemaakt voor online versies. Jammer, want een ouderwetse reisgids kan zeker nog zijn waarde bewijzen. We raden je dan ook aan om op zijn minst een compacte reisgids mee te nemen richting Italië.

Italiaanse meren reisgids 

Reisgidsen bestaan er in alle maten en gewichten. Voor rond de 10 euro kan men reeds een kleine, actuele reisgids vinden. De gidsen staan boordevol informatie omtrent tal van zaken. In tegenstelling tot de online versies zal men hier veelal wel gedetailleerde informatie opmerken. We illustreren dit met een voorbeeld. Online zal men overal kunnen lezen dat Isola Bella een wondermooi eiland is dat men dit moet bezoeken. De inkomprijs voor het paleis en de botanische tuin bedraagt 17 euro. Een ouderwetse reisgids zal de lezer ook informeren omtrent de geschiedenis van het eiland en zal bij wijze van spreken alle kamers van het paleis bespreken. Altijd leuk om eens plaats te nemen op een bankje en wat randinformatie door te nemen. Het helpt bij het vormen van een beeld.

Wij hebben goede ervaringen met de kleine gidsen van Capitool. Een aparte gids voor het Maggioremeer is er niet, maar er is er wel eentje voor de Italiaanse meren. In deze zogenaamde ‘top 10 gids’ kan men dan een hoop lijstjes opmerken omtrent allerhande zaken. Dorpen, bezienswaardigheden, parken, restaurants, logies, wandeltochten en meer komen aan bod. Voor iets meer dan €10 euro kan men de gids aanschaffen. Eventueel kan men ook een exemplaar huren, maar zorg dan zeker dat het een actuele versie is.